επι-δήμιος

…ή επιζήμιος, ανάλογα με την ηλικία του προφέροντος

Μη μού κάνεις κωλοδάκτυλο εμένα!

Posted by epidemios στο Μαρτίου 27, 2008

kolodaktylo.jpgΉταν ένα ηλιόλουστο πρωινό του Μαρτίου. Γιου νόου, ένα από εκείνα τα πρώτα πρωινά που λες «βρε κοίτα να δεις, μπήκε η άνοιξη!» Η άνοιξη, όμως, είχε μπει μόνο de jure στη μεγάλη μας πολιτεία.

Την κάλπη της υποτιθέμενα ανώτερης έκφρασης του συνδικαλισμού πλαισίωνε το όμορφο κτίριο του δημόσιου οργανισμού. Αγοράκια και κοριτσάκια άνω των 18, πράσινοι, κόκκινοι και γαλάζιοι, κατώτεροι και ανώτεροι υπαλληλίσκοι του οργανισμού, ανακάλυψαν την έννοια του οργανώνεσθαι και εκπροσωπείσθαι 4 χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση (το ούτως ή άλλως υπολειτουργόν συνδικαλιστικό όργανο θα έπρεπε να είχε ανανεωθεί 2 χρόνια νωρίτερα, αλλά δεν έκατσε η φάση για ευνόητους λόγους). Η διαδικασία προχωρούσε ειρηνικά. Αυτή τη φορά, ήταν περιορισμένοι οι υποψήφιοι και δεν προέρχονταν από τις συνήθεις ομάδες. Ο Κλεάνθης και η Ευριδίκη έβαλαν για πρώτη φορά φέτος κοντομάνικο και, αφού έκαναν μια βόλτα στο πάρκο, πέρασαν από τη δουλειά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Φευ, τα παιζάκια λογάριαζαν χωρίς τον Δρακουμέλ. Ο κακός και παντοδύναμος μάγος, που πάντα τη σκαπούλαρε στο παρελθόν όταν κακόβουλοι άνθρωποι τολμούσαν να αμαυρώσουν το άλλοτε άλλου χρώματος προσωπείο του, πήρε χαμπάρι τη γιορτή -χωρίς να ήταν αναγκαίο να έχει ενημερωθεί, εφόσον δεν τον αφορούσε. Οι στίχοι της μάνητας που τραγούδησε στρέφονταν κατά των υποψηφίων. Απευθυνόμενος ο διευθυντής προς τον ταπεινό υπαλληλίσκο που τόλμησε, αν και κυβερνητικός, να θέσει υποψηφιότητα για το όργανο εκπροσώπησης, έδειξε κωλοδάχτυλο (βλ. εικόνα) και ξεστόμισε: «πώς τολμήσατε να μην ενημερώσετε και να κινηθείτε πίσω από την πλάτη μου, έτσι ύπουλα;! Κι άλλοι προσπάθησαν να με υποσκάψουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Όλοι εδώ πάνω θα κάτσετε!»

Αν η ιστορία αναφερόταν στην Ελλάδα του 1970 ή στη Βιρμανία του σήμερα, θα προκαλούσε λύπη αλλά θα το εκλογικεύαμε. Τι να σκεφτούμε, όμως, τώρα για τον εαυτό μας και για την ελευθερία στη χώρα όταν μάθουμε ότι αυτή η ιστορία αναφέρεται στην Ελλάδα του 2008;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: