επι-δήμιος

…ή επιζήμιος, ανάλογα με την ηλικία του προφέροντος

Διαφημισούλες για το καλό

Posted by asxetodisplay στο 6 Ιουνίου, 2008

Η Centraal Beheer είναι μία ασφαλιστική εταιρία στο Apeldoorn της Ολλανδίας. Κεντρικό μότο της σε όλες της διαφημίσεις της είναι το «even Apeldoorn bellen», δηλαδή «ας/να τηλεφωνήσω λίγο στο Apeldoorn». Πριν λίγα χρόνια, είχε γίνει ατάκα στη χώρα όποτε κάτι πήγαινε σαν κακουλίνια, για να προσέξουμε και τη γλώσσα μας ;-)

Στο ποστ αυτό, λοιπόν, σάς παρουσιάζω μερικές από τις διαφημίσεις. Δεν έχει νόημα η γλώσσα, που συνήθως είναι η αγγλική, αλλά το σημείο στο οποίο κάτι δεν πάει όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί και εμφανίζεται το μότο.

Η πιο πρόσφατη διαφήμιση, που τελικά δεν προβλήθηκε. Η Εύα περπατάει περιχαρής στον παράδεισο, μέχρις ότου εμφανίζεται -επιτέλους- το τεκνό, ο Αδάμ. Αμ έλα που… Ευτυχώς, η Εύα είναι ασφαλισμένη και για αυτό το ενδεχόμενο:

Ο ζάμπλουτος και αντιπαθητικός Αμερικανός μένει στη μέση του πουθενά και χλευάζει τον υπνωτιστή εκ τηλεοράσεως. Μέχρις ότου…

Νέος φύλακας στις φυλακές. Παλιός και πεπειραμένος: «You must be the Dutch guy».

Ο βελονισμός δεν κάνει τελικά καλό, σού το έχω ξαναπεί!

Η οικογένεια πηγαίνει περιχαρής στο ζωολογικό κήπο:

Μαφία:

Στους οδηγούς ασθενοφόρου δίνουν τη νέα παραλαβή που έχει όλα τα κομφόρ, συμπεριλαμβανομένου εκείνου του «μπιιιιιιιιιιιπ» όταν, κάνοντας όπισθεν, πλησιάζεις εμπόδιο:

Όλοι έγιναν, αυτός θα μάς ξεφύγει;

Στα λινξ θα βρεις πολλές, πολλές ακόμα διαφημίσεις της ίδιας ασφαλιστικής (μού διαφεύγει η διαφημιστική, η οποία έχει κερδίσει πολλά βραβεία). Enjoy και πού’σαι, αν βρεις καμιά καλή που μού ξέφυγε, ξέρεις πού να σφυρίξεις ;-)

Σχολιάστε